Stor forvirring blant NRK Brennpunkts BCC-eksperter

Stor forvirring blant NRK Brennpunkts BCC-eksperter

Oscar Floor & co etterlyser 611 millioner fra BCCs regnskap, og sjokkeres og provoseres over den dårlige økonomien på Brunstad. Han og kompanjong Christopher Knutsen mener det foregår tåkelegging fra BCCs side. Deres innlegg og kommentarer på Oscars Facebookside for BCC-kritikk er blitt en ganske underholdende oppvisning i den gamle sannheten om hva som skjer når en blind skal lede en blind.

Det store konferanseanlegget på Brunstad er endelig ferdig. Ca 2500 nye hotellsuiter, store nye konferanseområder, en gigantisk sportsarena og velpleide utearealer er blant fasilitetene mange tusen gjester har kunnet ta i bruk de siste par årene. Totalt er det bygget for omtrent 4 milliarder kroner. Det må vel bety at eierstiftelsen sitter med enorme banklån? Og med dagens rentenivå - at økonomien går svært dårlig?

Neida. Utbyggingen er gjennomført stort sett ved finansiering fra BCC-relaterte enheter. Det må vel kalles en fantastisk suksesshistorie. Men suksess for BCC er som pepperspray for Oscar & co. Det blir mye snørr og tårer, og enda mer famling for å finne veien ut av tåken. For aldri før har denne gjengen vært mer overbevist om at det må være noe muffens i BCC-systemet.

Kretsen rundt Oscar Floor, Jonathan van der Linden og Ben van Wijhe klarte i sin tid å overbevise NRK Brennpunkt om at det manglet 611 millioner av lokalmenighetenes penger. Dette «gapende sorte hullet» i BCCs regnskaper ser ut til å plage dem fortsatt, siden Oscar stadig gjentar sine etter hvert ganske så komiske beskyldninger. For han og hans krets av eksperter vet jo selvfølgelig mye bedre enn både revisorer, kontrollkomiteer og Økokrim at "lederne" har stukket av med penger.

Etter at anlegget på Brunstad sto ferdig, har man altså begynt å selge ut ledig bokapasitet i det ferdige prosjektet. Enhver eiendomsutvikler vil si at dette er det eneste som gir mening. Flere tusen mennesker har dessuten i flere år trykket på for å sikre seg muligheten til å bo i det nye anlegget. Begeistringen over at dette tilbudet nå er kommet er enorm. Inntektene fra salg av nye avtaler gir da mulighet til å betale ned gjelden til BCC-relaterte enheter. Det må jo være gode nyheter for Oscar, som var bekymret for at lokalmenighetene aldri kom til å få disse pengene tilbake?

Men dengang ei. For Oscar & co er dette enda en rød klut. I kjent stil fra tiden som NRK Brennpunkt-kilder snus fakta på hodet. Brunstad har dårlig økonomi. "Lederne" har stukket av med penger for f…. Stakkars BCC-medlemmer er de som må fylle opp kassa, la oss få fram noen tårer for disse naive manipulerte og hjernevaskede menneskene.

Det er vanskelig for meg å tro at hverken Oscar Floor eller noen i kretsen rundt ham kan lese et konsernregnskap, men det ser faktisk ut til å være tilfelle. Knapt noe sted har jeg sett så mange vanvittige og absurde tolkninger av regnskapstall som i artiklene og kommentarfeltene på hans BCC-kritiske Facebookside.

Motorene i dette kaotiske dugnadsprosjektet for å tolke økonomitallene på Brunstad er altså de samme personene som ble brukt som eksperter i NRK Brennpunkts såkalte dokumentar høsten 2020. Oscar & co rekrutterte, framskaffet informasjon, tolket informasjonen og brukte på forespørsel fra Harald Eraker sitt "nettverk" for å grave fram dritt. I dag ser vi hvor mye denne kretsen egentlig har forstått.

Advokat Christopher Knutsen har også meldt seg på i dette sirkuset, og mener at BCC-sfæren driver med tåkeprat om økonomiske forhold. Men når en advokat mener at revisorgodkjente regnskaper er tåkeprat burde han kanskje heller engasjere seg politisk, slik at han kunne påvirke lovgivningen for finansiell rapportering og kontroll i Norge? Han har vært veldig opptatt av at lokalmenighetene i BCC i sin tid hadde penger til gode fra BCC Financial. Nå ser han ut til å begynne å skjønne at de har penger til gode fra Brunstadstiftelsen. Jeg nekter å tro at en advokat ikke klarer å se sammenhengen mellom overføringen av fordringene fra BCCF, utbyggingen på Brunstad og pengene de nå har til gode fra Brunstadstiftelsen. Det er ikke en eneste krone som er tapt, og regnskapene bekrefter dette til fulle.

Så hvem er det egentlig som driver tåkelegging her?

"Jeg ønsker at BCC skal blomstre", uttalte Oscar Floor en gang. Vel, aldri har BCC blomstret slik som nå. Så da burde han jo vitterlig være overstrømmende lykkelig. Underlig nok ser det ut til at jo mer BCC blomstrer, jo mer svir det for ham og hans "menighet". Og jeg er dessverre redd for at det kommer til å svi enda mer i framtiden. For jeg er overbevist om at vi har bare sett begynnelsen på blomstringen.

Her kan du lese tidligere artikler som tar for seg ulike påstander Oscar Floor har kommet med:

"I et ekkokammer av løgn og manipulering"

"Har BCCs ledere fingrene i kollektbøssa?"

"Givertjenesten i BCC - hvordan fungerer den i praksis?"

"Hvorfor forsvare seg selv?"

"Oscar Floor , fakta er fakta!"

"Hva er en drittsekk?"